10 Mart 2007 Cumartesi

DALYAN KÖFTE

Image Hosted by ImageShack.us


Davet soframın sıcak tabağında başrolü Dalyan Köfte oluşturdu.Dalyan Köfte hem pratikliği hem de sunumu ile bence davet sofraları için çok iyi bir alternatif.

Malzemeler:

  • 1 kg yağsız dana kıyma
  • 1 büyük boy soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3-4 dilim bayat ekmek
  • ince kıyılmış maydanoz
  • 1 adet yumurta
  • baharat olarak tuz, karabiber, kimyon, kırmızı biber ve kekik (arzu ettiğiniz miktarda)
  • iç malzeme:küp doğranmış ve haşlanmış patates, havuç ve bezelye (hazır garnitürlerde kullanılabilir)

Öncelikle soğanlarımızı rendeleyip, suyunu iyice sıkıyoruz.Sarımsakları da rendenin ince yeri ile rendeliyor, soğana ilave ediyoruz.Bayat ekmeği robottan geçirip; kıyma, baharatlar,ince kıyılmış maydanoz, soğan ve sarımsak ile köfte harcını yoğuruyoruz.Son olarak yumurtayı da ilave edip, yoğurmaya devam ediyoruz.Yoğurma işlemi tamamlanınca tezgaha streç film ya da aluminyum folyo serip kıymanın yarısını elimizle düzelterek aynı kalınlıkta olmasına da dikkat ederek bir dikdörtgen elde edecek şekilde streç filmin üzerine yayıyoruz.Tam ortasına gelecek şekilde iç malzememizden koyup, streç filmin her iki ucundan da tutarak köfte harcını bir rulo haline getiriyor, streçi iyice sarıyoruz.Bu şekilde iki adet rulo yapıp, buzdolabında 30-60 dk arası bekletiyoruz.

Daha sonra fırın tepsisini iyice yağlayıp ruloları streç filmden çıkartıp, fırın tepsisine aktarıyoruz. Üzerlerine hafif ağ sürerek (kurumaması için) önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 45-60 dk kadar pişiriyoruz. Pişen köftelerimizi ekmek dilimler gibi dilimleyip sıcakken servis yapıyoruz.

Afiyetle,

Yorum Gönder

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails